2017-11-21: Att vara eller att inte vara…en cykel

Förra helgen behövde Per köpa ny vintercykel. Jag frågade om han inte ville ha en elcykel och då blev han lätt upprörd och förklarade att människor är lata och behöver röra på sig mer. Det är meningslöst att välja en elcykel och förlora den chansen till extra motion. Han har ju rätt! Såklart. Men ändå.

Sen pratade de i morgonsoffan på tv i morse om elcykeln som årets julklapp. En av deltagarna i studion förklarade surt att det är en otroligt dyr cykel. Jo, absolut, visst är den dyr. För att vara en cykel.

Men jag tänker så här: om man väljer en elcykel istället för bil? Då är den ju billig. Väldigt billig, till och med. I det perspektivet är en segway ganska billig. Och om man elcyklar till jobbet istället för att ta bilen, ja då måste den väl vara bättre för både hälsa och miljö? Borde vi inte tänka fortskaffningsmedel snarare än cyklar, segways, bilar? Priset för en elcykel borde rimligen jämföras med priset för en segway, ett månadskort, en bil eller vilket transportalternativ som helst. Och den motion man eventuellt får ska väl i så fall vägas in i beräkningen. Eller?

Hur förflyttar du dig till vardags och hur påverkar det din ekonomi, hälsa och tid?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s