2016-02-05: In Memoriam

Många är de som lämnat oss för tidigt på grund av cancer och ikväll nåddes jag av ännu ett tråkigt besked. En barndomskompis mamma har somnat in i sviterna av sin cancer. Jag sitter uppkrupen i soffan med en filt om mig, minnen från vår barndom tumlar runt i huvudet, tårarna rinner. Jävla skitcancer!

I detta inlägg vill jag hedra och minnas de som lämnat oss på grund cancer: min älskade farmor Elna, som dog när jag var 11 år, av samma slags tumör jag själv fick 30 år senare.

Vidare flera av farmors syskon, en av mina mostrar, Ninas man, Lindas pappa, Fredriks pappa, Anders mamma, Lindas morbror, Andreas fru, Andreas dotter, min kollega J, Agges pappa, min kollega A, vår granne J, Noras kompis, I’s mamma och Aunt Charly. Ni togs ifrån oss alldeles för tidigt, var och en av er en person för mycket. Må ni vila i frid! Må era kära komma till ro i insikten att ni har frid, må de minnas er med glädje.

Och till er som har kämpat eller fortfarande kämpar mot cancer – vilka hjältar ni är! Eftersom jag själv fick goda nyheter tidigt processen kan jag inte i min vildaste fantasi föreställa mig ångesten i att uthärda behandling efter behandling utan att veta hur det ska gå. Vissa får även strålning, många får följdsjukdomar och besvär i åratal. Ni är mina förebilder! Tack för att ni delar med er av era erfarenheter och stöttar under min resa. Önskar er allt gott och ett långt och friskt liv ❤

Var tredje svensk drabbas någon gång av cancer. Låt oss utrota denna vidriga sjukdom! Förutom att stötta forskningen kan vi också förebygga cancer genom våra livsstilsval. Den bästa informationskällan jag hittills hittat är boken Anti-cancer av läkaren David Servan-Schreiber. Rekommenderas varmt.

Om du hittar andra bra källor är jag tacksam för tips.

IMG_0586IMG_2619IMG_0134IMG_6169Juni Juli076IMG_1882

2 reaktioner på ”2016-02-05: In Memoriam

 1. Jag berättade om min kompis med bröstcancer för några månader sedan. Hon somnade in för 2 veckor sedan, 32 år gammal och full med metastaser i lever, skelett och lunga. Fy fan vad livet är orättvist och jag önskar dig lycka till. Av vad jag förstår av dina inlägg ser det väldigt hoppfullt ut för dig – det gör mig glad!!
  Kram Siv

  Gilla

  1. Så oerhört tråkigt att höra, Siv. Blir så arg på denna skitsjukdom! 32 är alldeles på tok åt h-e för tidigt. Jag beklagar.

   Hoppas att du och din väns övriga vänner och familj finner tröst i att hon inte längre lider och att ni kan minnas henne med glädje, sådan som hon var som frisk.

   Styrkekramar ❤️💕

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s