2015-07-20: Svar från patologen

Per kör när vi åker till Kirurgpaviljongen, där vi träffade min kontaktperson Anette och läkaren den där ångestfyllda  och nervösa dagen i juni, en dag som visade sig bli en riktigt bra dag.

Denna gången är både Anette och läkaren på semester, så vi träffar en ny läkare och sköterska. Den nya läkaren frågar hur jag mår och verkar dra ut på informationen om mina prognoser nästan lika mycket som den förra. Men till sist kommer beskedet.

-”Av de femton lymfkörtlar som togs ut i samband med din operation i juni är det ingen som har ansatts av cancern.”, förklarar hon.

Jag tror inte mina öron. Ingen lymfkörtel? Inte en enda? Ett lyckorus sprider sig i min kropp. Det är för bra för att vara sant!

-”Du kommer att erbjudas cytostatika som en ren säkerhetsåtgärd, ifall någon liten, mikroskopisk cancercell smitit iväg och gömt sig någonstans i din kropp. Du är givetvis fri att tacka nej till behandlingen om du vill. Annars hör de av sig från onkologen inom några dagar. Tanken är att behandlingen ska påbörjas så snart som möjligt, helst redan nu i juli.”

När vi ska gå kan jag inte låta bli att fråga om jag inte haft en enorm tur att tumören hittats så tidigt, innan någon spridning skett?

-”Njae, en så stor tumör vill man helst inte ha”, svarar hon.

Lätt förvirrad av hennes syn på saken bestämmer jag mig för att inte låta hennes pessimism påverka mig. Hon har nog bara råkat vakna på fel sida idag.

Per och jag delar en flaska bubbel på kvällen. Champagnen har legat i kylen i över ett år, fick den i 40-års-present av förra sommaren. Vad gör den för nytta i kylen? Nu är alltid rätt tid att leva i nuet.

IMG_4409

En reaktion på ”2015-07-20: Svar från patologen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s