2015-09-21: Natt på Östra sjukhuset

En ambulanshelikopter väcker mig, en av många som lyfter eller landar på plattan några hundra meter bort under dagarna och nätterna. Det är mörkt och tyst i rummet, dörren till korridoren är stängd och min rumsgranne sover djupt.

Jag är tillbaka på Östra och avdelning 349A, nästan exakt tre månader efter att tumören togs bort. Nytt tarmvred, denna gången på grund av ärrvävnad från första operationen. Fast denna gången är jag inte glad och tacksam. Mitt förtroende för sjukvården har fått sig en rejäl törn.

En halvmeter ovanför mig blinkar morfinpumpen förtroendegivande, ett rött ljus i mörkret. Jag är här – här – här, tycks den upprepa, vakandes över mig från sin utkiksplats på droppställningen. Helikopterljudet har minskat i styrka, lite längre bort i korridoren hörs sköterskorna prata dämpat med varandra.

Nu minns jag att jag har drömt om sommaren och Kärringön. Sol och glittrande vatten, så underbart! Jag sträcker ut armen i den svala luften utanför täcket och trycker fram en ny dos smärtstillande. Det onda i magen bäddas in i bomull, och snart somnar jag om och drömmer igen.

En reaktion på ”2015-09-21: Natt på Östra sjukhuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s